Jak wynająć samochód w Krakowie?

Kraków to miasto w południowej Polsce liczące ponad 700 000 mieszkańców. Jest drugim co do wielkości i jednym z najważniejszych miast w kraju. Kraków jest również ważnym kierunkiem turystycznym, co roku przyciągającym ponad 5 milionów turystów z zagranicy. Przeczytaj nasz artykuł i dowiedz się gdzie najlepiej wynająć auto.

Kraków: najlepsze miejsca do odwiedzenia w mieście

Najlepsze miejsca do odwiedzenia to te, które nie są zbyt daleko od centrum miasta, dzięki czemu można tam dojechać i cieszyć się wszystkimi atrakcjami w szybki czasie. Rynek jest niezwykle malowniczy, co sprawia, że niezwykle warto się tam wybrać.

Sposobów na poruszanie się po mieście autem jest wiele, ale jeśli odwiedzasz Kraków wynajem samochodów, to dobry sposób na zwiedzanie.

Agencje specjalizujące się w wynajmowaniu pojazdów oferują szeroką gamę samochodów do wynajęcia takich jak:

• Samochody ekonomiczne;
  • Luksusowe samochody;
  • Minivany; i wiele więcej!

Wybierz auto, którym podróż zagwarantuje Ci jak największy komfort. To niezwykle ważne aby móc w pełni cieszyć się wyjazdem. Przy wyborze auta weź pod uwagę czego tak naprawdę potrzebujesz.

Wskazówki i etykieta jazdy w Krakowie

Jazda po Krakowie może być trudna dla obcokrajowców, ponieważ drogi są wąskie, a na drodze często przebywają piesi. Kraków to duże miasto, w którym życie toczy się szybko, z tego powodu powinieneś być przygotowany do sprawnej jazdy samochodem. przez miasto. Jazda po Krakowie jest trudna dla obcokrajowców ze względu na wąskie drogi, piesi i częste korki

Jakie są zasady i przepisy drogowe, które musisz znać?

Zasady i przepisy drogowe dotyczące jazdy w Polsce są bardzo podobne do tych w USA. Istnieją jednak pewne drobne różnice, o których powinieneś wiedzieć.

Wiek legalnej jazdy to 18 lat. Kierowca musi mieć co najmniej 17 lat i posiadać ważne prawo jazdy z innego kraju. Kierowcy muszą używać świateł przednich i tylnych w ciągu dnia, jeśli poruszają się po drodze bez świateł ulicznych lub gdy jest mgła lub śnieg. Kierowcy nie mogą korzystać z telefonów komórkowych podczas jazdy.

Nielegalna jest jazda bez pasów bezpieczeństwa zarówno na przednim, jak i tylnym siedzeniu, a także na fotelikach samochodowych dla dzieci poniżej 12 roku życia, gdy nie siedzą one na tylnym siedzeniu. Przebywając w obcym kraju warto znać aktualne przepisy ruchu drogowego. Uchronią Cię one od niepotrzebnych problemów.